Mindset, werkgeluk en talenten

Werkgeluk is een mindset die medewerkers in staat stelt hun prestaties te maximaliseren en hun potentieel te benutten. Het gaat dus niet om emotionele piekervaringen of persoonlijkheidskenmerken. Waar het om gaat is geluk gekoppeld aan je mindset. Het is een hulpbron die individuen helpt om met moeilijkheden om te gaan en persoonlijk verantwoordelijkheid te nemen in de eigen specifieke werkomgeving. Geld verdienen is een energie die zich uitbetaald in het verzilveren van je talenten. Doe je dat dagelijks, wekelijks? Dan kun je je leven gaandeweg vormgeven door de verdiensten van je eigen talenten. Dus doen wat je leuk vindt en daarnaast blijven ontdekken hoe het anders zou kunnen. Blijf investeren in je ontwikkeling, in je ambities, in je talenten om gemotiveerd te blijven bij het doen wat je echt leuk vindt. Dan kun je ook eventuele tegenslag aan.

Talenten
BooSSST

Ken jij jouw talenten? Of vind je het best lastig om ze te benoemen? En wat zijn dat dan, talenten? Als je niet goed kan zingen, tekenen of sporten, heb je dan nog steeds talent? En zijn talenten dan iets anders dan competenties? Of dan passie? Het kunnen inzetten en benoemen van jouw talenten is een heel goed hulpmiddel in veel situaties. Want ja, iedereen heeft waardevolle talenten. En wanneer je jouw talenten kan inzetten, dan laad je jouw interne batterijen op. Kan je ze niet inzetten, niet op je werk en niet in je vrije tijd? Dan lopen jouw batterijen langzaam maar zeker leeg. Tijdens deze TalentenBooSSST gaan we op zoek naar jouw talenten, en die van je collega’s. Door onder meer interactieve oefeningen leren jullie de talenten in het team herkennen en elkaars talenten te versterken. Je ervaart dat jullie gemotiveerd raken om aan de slag te gaan. Talentontwikkeling geeft jullie team een BooSSST. Je gaat dus naar huis met heel wat kennis en inzichten die je zelf kan inzetten waar je ze het meest nodig hebt.

Geluksmomenten creëren

Een combinatie van theorie over werkgeluk, zelf Happy Stones maken en afsluitend een mooie wandeling met elkaar.

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken.
Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen.
De bedoeling is uiteindelijk dat de stenen een echte reis gaan maken en op deze manier steeds opnieuw iemand anders blij maken.

Deze workshop start met een toelichting op een aantal werkgelukthema’s zoals de kracht van dankbaarheid, de kracht van delen, de werking van het brein,
complimenten geven en andere tips voor het creëren van geluksmomenten voor jezelf en voor anderen.
Uiteraard allemaal gerelateerd aan werkgeluk en vitaliteit op het werk.

Vervolgens gaat iedereen aan de slag met het maken van één of meerdere Happy Stones en als het past in het programma verspreiden we de gemaakte stenen in de omgeving.

Een leuke optie is om vooraf een passende opdracht vast te stellen zoals een mooie steen maken voor je collega of het maken van de stenen relateren aan een passend thema van de organisatie

(waar denk jij aan bij vitaliteit? Waar word jij blij van? Welke quote past mooi bij jou/je team/je collega? )

Zo is de workshop een middel om de samenwerking binnen teams te versterken en tevens een bijzondere ervaring om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Hiermee creëren we vast en zeker mooie gesprekken en veel geluksmomenten voor de medewerkers én de vinders van de Happy Stones.

Facebook:  https://www.facebook.com/groups/3989670604426152

van tevreden naar bevlogen medewerkers

Plezier hebben in je werk is voor heel veel Nederlanders niet het uitgangspunt.
Doen wat je leuk vindt klinkt iets te zweverig wanneer er gewoon brood op de plank moet komen. Werkgeluk? Ja, maar er moet gewoon gewerkt worden! De Nederlandse nuchterheid staat bij veel bedrijven en werknemers het werkgeluk in de weg. Het is echter duidelijk dat werkgeluk ertoe doet. Organisaties kunnen niet meer om het thema (werk)geluk heen. Een recent overzicht van alle beschikbare literatuur heeft aangetoond dat geluk tal van positieve bijproducten kent. Gelukkige werknemers doen het op veel fronten beter. Van de dagelijkse gezondheid tot het sneller herstellen van tegenspoed. Het leidt tot betere sociale interacties, een beter sociaal netwerk en een goede loopbaanontwikkeling. Gelukkige mensen zijn authentieker, meer betrokken en meer bereid om bij te dragen dan hun functiebeschrijving van ze eist. Gelukkige mensen ervaren meer flow en betekenis. Ze kunnen veerkrachtiger met tegenslagen omgaan en hebben de neiging om het grotere geheel te zien. Ze herstellen beter van werkstress en verzoenen gemakkelijker na een conflict. Door een goede relatie met geluk te ontwikkelen, van binnen naar buiten toe, ontdek je wat geluk is, hoe je geluk kunt cultiveren en waarom geluk er echt toe doet. Wat zet ons in beweging? Wat zijn onze psychologische mechanismen? Wat betekent werkgeluk precies, wat zijn belangrijke factoren die het werkgeluk stimuleren en wat houdt werkgeluk tegen? Wil je hiervan profiteren? Ga dan actief aan de slag met werkgeluk. Tijdens deze interventie krijg je kennis, oefeningen en tools aangereikt om jezelf en je collega’s in je organisatie te laten floreren.

BreinBooSSST

Braintraining omvat alle hersen oefeningen die je kunt doen om je hersenen te trainen en ontwikkelen. Sommige mensen maken er een ware sport van om hun hersenen continu te trainen en oefenen. Dat is niet zo gek, want je kunt er een hoop baat bij hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan oude mensen die nog goed mee kunnen komen met de maatschappij omdat ze een geweldig denkvermogen hebben… Vaak zeggen jonge mensen dat ze best heel oud willen worden, als ze nog maar goed kunnen nadenken. Goed nieuws voor iedereen die er zo over denkt: je kunt namelijk een hoop bereiken met braintraining oftewel het trainen van je hersenen!
Of je je hersenen nu weer in vorm wilt krijgen of ze in goede conditie wilt houden, het is erg gemakkelijk om je hersenen te trainen. Ervaar hoe je je brein optimaal benut, ontwikkel nieuwe skills voor een betere focus in de gedigitaliseerde wereld en creëer meer balans. Zowel persoonlijk als in teamverband.

HELP

ik heb emoties

Gaan jouw emoties weleens met je aan de haal? Blijf je soms wat lang hangen in een emotie en probeer je emoties te onderdrukken? Emotionele intelligentie (EQ) is het vermogen je emoties zo in te zetten dat je bereikt wat je wilt bereiken.EQ is te ontwikkelen en te verbeteren. Deze boeiende training laat zien dat deze unieke vorm van intelligentie veel te maken heeft met zelfkennis, inlevingsvermogen en het vermogen tot samenwerken. Het trainen van je emotionele vaardigheden gaat over brein-, lijf- en hartkennis. Het gaat over het beheren en beheersen van je emoties op een gezonde manier. Emoties en gevoelens zodanig hanteren dat ze positief bijdragen aan het leven. Mensen die niet goed omgaan met bijvoorbeeld gevoelens van overmatige angst, depressie en irritatie, hebben veel minder energie voor productieve doeleinden. Bewustwording van emoties is de eerste stap naar het reguleren ervan. Hoewel je niet altijd in staat bent om controle te hebben over je emoties, zijn ze over het algemeen wel te beïnvloeden door je aandacht ergens anders op te richten. Mensen die beschikken over een goede emotionele zelfcontrole en die in staat zijn tot uitstel van impulsen, blijken productiever in de dingen die ze ondernemen. Het werken aan emotionele-intelligentie-vaardigheden is dan ook één van de beste manieren om met stress om te gaan. Emoties hebben invloed op ons bewust denkende brein. Door aan emotionele intelligentie te werken, neem je weer de leiding over jezelf en stap je in je persoonlijk leiderschap.

pak kansen, leer van fouten, blijf moeite doen

Je mindset wordt bepaald door de overtuigingen die je hebt over je intelligentie, vaardigheden en kwaliteiten. Iemand met een vaste mindset is ervan overtuigd dat kwaliteiten vaste eigenschappen zijn. En dat deze eigenschappen verantwoordelijk zijn voor succes. Eerder behaalde resultaten zie je als een deel van je eigen identiteit. En daardoor komen uitdagingen, leerzame kritiek en successen van anderen over als een bedreiging. Heb je een vaste mindset? Dan durf je niet altijd jezelf te zijn, zie je kwetsbaarheid als zwakte en vraag je niet graag om hulp. De grootste angst is om dom over te komen, te falen of je afgewezen te voelen. Een vaste mindset maakt het daardoor lastiger om je verder te ontwikkelen waardoor je minder bereikt dan mogelijk is. De groeimindset is de overtuiging dat iedereen, ongeacht waar die nu staat, beter kan worden. En dat inspanning normaal en noodzakelijk is om daadwerkelijk beter te worden. Met een groeimindset denk je dat het best zo kan zijn dat je ergens al dan niet een aangeboren aanleg voor hebt. Maar je vindt dat niet zulke relevante informatie, want je gelooft dat wat je bereikt afhangt van hoe je je inspant. Mindsets maken een belangrijk deel van je persoonlijkheid uit, maar ze zijn te veranderen. Alleen al als je weet dat ze bestaan, kan dat ervoor zorgen dat je anders denkt en reageert. Je kunt jezelf aanpakken als je merkt dat je in de greep bent van de statische of vaste mindset. Bijvoorbeeld als je kansen om te leren laat schieten of ontmoedigd raakt als iets veel inspanning kost. Schakel dan over naar de op groei gerichte mindset: pak kansen, leer van fouten, blijf moeite doen. In deze workshop gaan we aan de slag om een groeimindset te stimuleren bij jezelf en bij anderen.