Hoe werken we aan vitaliteit & werkgeluk?

We zien dagelijks de worsteling bij bedrijven om met de resultaten van een MTO (Medewerkers Tevredenheid Onderzoek), PMO (Preventief Medisch Onderzoek) of PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) aan de slag te gaan en succesvolle oplossingen te bieden.

Organiseren en plannen van vitaliteitsdagen

BooSSST organiseert met heel veel passie, energie en plezier een vitaliteitsdag om jouw medewerkers te inspireren en stimuleren op het gebied van vitaliteit & werkgeluk. We nemen – in overleg – de organisatie van zo’n dag geheel uit handen. Zo zorgen we niet alleen voor vitaliteit & werkgeluk voor je medewerkers, maar ontzorgen we je ook bij de planning en organisatie. Ook kan BooSSST de gehele deelnemersregistratie verzorgen, wel zo handig in de voorbereidingen.

Communiceren over vitaliteit & werkgeluk

Ook kunnen we je helpen bij het communicatietraject. Vooraf, tijdens en achteraf. Breng vitaliteit & werkgeluk op verschillende manieren onder de aandacht. Zo houd je het onderwerp op het netvlies van je medewerkers. We bedden vitaliteitsproeverijen in in het vitaliteitsbeleid van de organisatie. Goede communicatie over vitaliteit & werkgeluk activeert en inspireert!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Onze voorbereiding start met een gratis kennismaking en inventarisatie van de thema’s waarop jouw organisatie wil inzetten. Wat zijn de knelpunten en wat is het vraagstuk? Wellicht zijn er relevante onderzoeken en metingen verricht op het gebied van vitaliteit en werkgeluk, of misschien is er al een goed beeld van de wensen vanuit de organisatie.

Wanneer, letterlijk & figuurlijk medewerkers in beweging krijgen

Deze inspiratiesessies kun je inzetten op diverse personeelsactiviteiten, denk aan een heidag, een teambuildingdag, een managementsessie, het eindejaarsfeest of misschien wel de start van een vitaliteitsprogramma. Een dag of dagdeel, een vitaliteitsweek met dagelijks één of meerdere interventies of iedere maand een andere interventie, afhankelijk van de wensen en doelstellingen.

Denk bijvoorbeeld aan kalmaandag, dansdag, wensdag, wonderdag en wijdag, hoe klinkt dit?
Voorbeeldprogramma voor een energieke ochtend:


Zo heeft iedere medewerker deze ochtend al de mogelijkheid om kennis te maken met 3 interventies die aanzetten tot een grotere bewustwording en gedragsverandering.

Locatie van de proeverij

Wil je de vitaliteit dag inhouse organiseren, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Een meerwaarde kan zeker ook zijn om een mooie externe plek te kiezen waar de werknemers er ook echt even uit zijn. Een heerlijke plek in het groen. Of aan het water, gecombineerd met bijvoorbeeld een tocht in fluisterbootjes of een wandeling in de natuur. Desgewenst kunnen wij ook het locatietraject faciliteren, wel zo handig om alles in één hand te hebben. Wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen op locatie en zijn daarin de ideale organisatiepartner.

Wij begeleiden daarbij vanaf de eerste uitrol tot aan het behalen van succes.

Corona en locatie of (deels) online

Door Corona zijn fysieke personeelsbijeenkomsten nu niet mogelijk en dat betreuren wij enorm maar de veiligheid van de deelnemers staat altijd bovenaan.
Een aantal interventies kunnen wij ook online verzorgen, informatief, afwisselend én energie-verhogend.
Ook zijn er studio’s te huur waar een programma kan worden opgenomen en deelnemers eventueel online live bij aanwezig kunnen zijn.
Veel van onze BooSSST-ers hebben hier inmiddels veel ervaring mee en staan dan ook online klaar! Alles voor een goede BooSSST!
Deze sessies zijn snel geregeld, zeker als de benodigde techniek reeds aanwezig is middels Zoom, Teams etc.

Flexibele mogelijkheden

We bieden een palet aan interventies. We zoeken naar die interventies die passen bij de cultuur en de organisatiedoelstellingen van jouw organisatie. Uiteraard passen we ons volledig aan op het vraagstuk van zowel de werkgever als van de medewerkers. En misschien zijn er collega’s die ervaring hebben met één van de thema’s en willen bijdragen? Onze vitaliteitsproeverijen zijn flexibel. Een dag of een dagdeel, een vitaliteitsweek met dagelijkse interventies of iedere maand een andere interventie, afhankelijk van je wensen en doelen.

Voorstel op maat

Vervolgens maken wij een voorstel voor je op basis van de besproken ingrediënten. Daarbij werken we toe naar een vitaliteitsdag voor jouw kostbaarste bezit, je Human Capital.

Tools om werkgeluk en vitaliteit te meten 

BooSSST is gecertificeerd voor het adviseren bij inzet van de KOBA-DI en de DIX tool van NPDI, ontwikkeld ism TNO.
De KOBA-DI tool is een geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke tool en geeft inzicht in de mogelijke return on investment bij een gericht duurzaam inzetbaarheidsbeleid. De tool biedt handvaten voor een goed gesprek over de huidige situatie en verspilling, doelen over duurzame inzetbaarheid en wat investeren hierin kan opleveren.
De DIX geeft inzicht in belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid zoals gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans van medewerkers. Met de DIX krijgen medewerkers zicht op de verschillende onderwerpen die van belang zijn om inzetbaar te blijven en hoe ze er zelf voor staan. De vragenlijst geeft inzicht op
individueel niveau, maar kan ook worden ingezet om op groepsniveau inzicht te krijgen. Het is bovendien een hulpmiddel om effecten van interventies te evalueren door de meting periodiek te herhalen. De data geven heldere stuurinformatie.

Volgens een onderzoek van het World Economic Forum komt naar voren dat werknemers aangeven dat wanneer gezondheid en vitaliteit actief aandacht krijgt;

Zij organisaties zien als

2.5

keer betere performers

Zij organisaties zien als

3

keer productiever

Werknemers

8

keer meer kans hebben op een hogere betrokkenheid

Zij organisaties zien als

3.5

keer creatiever en innovatiever

Organisaties

4

keer minder kans hebben op het verliezen van talent binnen het daaropvolgende jaar