“Wees vriendelijk als dat mogelijk is. Het is altijd mogelijk”. Dalai Lama

Happy Stones, geluksmomenten creëren

Voor BooSSST ontwikkelde ik in de zomer van 2021 een geheel nieuwe workshop; BooSSST Happy Stones ‘Maak van jouw leven een meesterwerk’.

Een combinatie van kennis en oefeningen over (werk)geluk, zelf Happy Stones maken en afsluitend een mooie wandeling met elkaar. Hierbij kunnen we aansluiten bij diverse thema’s irt (werk)geluk in jouw organisatie; dankbaarheid, de werking van het brein, stress reduceren, complimenten geven, (kern)waarden.
Creatief bezig zijn, uit het hoofd en luisteren naar je hart. Eerlijke emoties ervaren en ‘lopen maakt open

Een ander blij maken met jouw Happy Stone

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken.
Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen.
De bedoeling is uiteindelijk dat de stenen een echte reis gaan maken en op deze manier steeds opnieuw iemand anders blij maken.

Werkgelukthema’s

Deze workshop kan starten met een toelichting op een aantal werkgelukthema’s zoals de kracht van dankbaarheid, de kracht van delen, de werking van het brein, complimenten geven en andere tips voor het creëren van geluksmomenten voor jezelf en voor anderen. Uiteraard allemaal gerelateerd aan werkgeluk en vitaliteit op het werk. Vervolgens gaat iedereen aan de slag met het maken van één of meerdere Happy Stones en als het past in het programma kunnen we het gesprek aangaan over de creaties en verspreiden we de gemaakte stenen in de omgeving.

Een leuke optie is om vooraf een passende opdracht vast te stellen zoals een mooie steen maken voor je collega (bijv. compliment) of het maken van de stenen relateren aan een passend thema van de organisatie (waar denk jij aan bij vitaliteit? Waar word jij blij van? Welke quote past mooi bij jou/je team/je collega? )
Of met elkaar aan de slag te gaan met een krachtsteen op basis van jouw waarden irt de organisatiewaarden en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Een mooie manier om zo de kernwaarden visueel te maken en grijpbaar.

Zo wordt deze workshop een mooi middel om de samenwerking binnen teams te versterken en tevens een bijzondere ervaring om elkaar op een andere manier te leren kennen en met elkaar te verbinden.
Hiermee creëren we vast en zeker mooie gesprekken en veel geluksmomenten voor de medewerkers én de vinders van de Happy Stones.