Welkom bij BooSSST

Hi, ik ben Jolanda Bakker
En ik kijk er naar uit om met elkaar aan de slag te gaan op weg naar meer vitale en gelukkige medewerkers. De driehoek mens – werk – organisatie vind ik uitermate boeiend en deze drie onderdelen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben van mening dat een duurzame organisatie begint bij gezonde, professionele en blije medewerkers. Deze werknemers én werkgevers laten floreren, daar ga ik op aan. Daar word ik blij van en ben ik ook nog eens goed in!

BooSSST is voortgekomen uit mijn verlangen om medewerkers van bevlogen organisaties te inspireren en enthousiasmeren. Om van hun leven hun meesterwerk te maken zodat deze medewerkers én organisaties floreren. Op zo’n manier dat zij meer energie, motivatie en veerkracht ervaren.

BooSSST

Staat voor een vriendelijk duwtje in de rug waarbij de ‘SSST’ staat voor de kracht van stilte en de kracht in jezelf. Vandaag de dag wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van de kracht van stilte. De hele dag door worden we gevraagd of ongevraagd blootgesteld aan geluiden. Zelfs wanneer we de mogelijkheid hebben om stilte te ervaren, kiezen we er vaak voor om de radio of televisie aan te zetten. Maak je vaker gebruik van de kracht van stilte? Dan verlaag je niet alleen je stresslevel, maar je geeft ook je hersenen de kans om te herstellen.

Als je jezelf regelmatig echte stilte gunt, krijg je ruimte om in aanraking te komen met je intuïtie. Hierdoor word je sympathieker en creatiever en krijg je een duidelijker beeld van waar je staat in het leven en waar je naar toe wilt. Zet jezelf dus in je kracht!

Mijn werkgeluk

Was jarenlang ver te zoeken. Voor de buitenwereld leek het ideaal; goed salaris, auto, managersfunctie etc. De bekende ‘gouden kooi’. Volgens mijn werkgever was ik zelfs goed in mijn baan, ik werd er goed voor betaald en kreeg goede beoordelingen. Toch voelde ik mij niet gelukkig en raakte ik mijzelf volledig kwijt. Mijn werk kostte me bakken energie. Ik werd resultaatgericht aangestuurd. Ik werkte ontzettend hard, maar in een baan die me niet zo veel deed. Zat ik weer eens ’s avonds thuis door te werken, cijfers op een rijtje te zetten. Werken aan doelen die niet als de mijne voelden.

Grappig is dat ik zelf ook dacht dat het best goed met me ging. Carrière in de lift en alles onder controle. Dat ik elke dag een blikje energydrank, een aantal pijnstillers en sigaretten nodig had, een kort lontje had, niet gelukkig was en leefde voor mijn werk in plaats van het leven van MIJN leven, dat bagatelliseerde ik. Ik had het goed voor elkaar meende ik, zoals ik vroeger geleerd had om mijn eigen boontjes te kunnen doppen.

Op een dag kwam de rem erop
Zomaar uit het niets, althans zo voelde dat toen. Maar ik pleegde al jaren roofbouw. Mijn lichaam gaf natuurlijk al jaren de stresssignalen, maar ik was een kei in doorgaan en negeren. Op onze wintersportvakantie in 2015 kon ik aan niets anders denken dan mijn werk. Ik voelde me ziek, zwak, misselijk, diepongelukkig. Dit terwijl ik normaal geniet van sneeuw, de uitzichten, een happy family en de adrenaline die door je lijf suist met skiën. Op de terugweg heb ik alleen maar zitten huilen, IK KON NIET MEER. De diagnose: een burn-out. Waaaaaat, ik? Niemand had dit aan zien komen. Want ik ben een doorzetter. Ik sprak niet over hoe ik me voelde en opgeven was geen optie. Nu weet ik beter…

Zo overwon ik
Ik had fijne gesprekken met een coach en kwam in aanraking met yoga en mindfulness. Toen ik weer energie had, ging ik dagelijks de natuur in, bewegen. Ik doorzag mijn patronen en vond de kracht in mijzelf. Ik maakte voor het eerst in mijn leven contact met mijzelf, op gevoelsniveau. Dit ging natuurlijk niet vanzelf. Dit proces duurde jaren. Met veel zelfonderzoek, ups en downs en hulp van mijn liefdevolle familie en vrienden. Doodeng. Maar ook zo mooi. Ik wist weer wat genieten was, ik voelde wat belangrijk is. En wat ook mooi meegenomen is, ik werd nóg beter in mijn werk! Wat een verademing.

Het is niet de berg die we overwinnen maar onszelf– Sir Edmund Hillary

If you had a bad day, don’t worry. Make it better by going to BooSSST!

Een BooSSST organiseren?

Met deze ervaringen

Ben ik nu gedreven om meer mensen kennis te laten maken met interventies waardoor je meer rust zult ervaren. Waardoor je beter in je vel komt te zitten. Waardoor je stress beter kunt reguleren en je zowel thuis als op het werk een leuker mens bent. Ik wil anderen inspireren om geen genoegen te nemen met een werksituatie die maar half-half is. Je leeft maar één keer, haal eruit wat erin zit.
Leef jouw leven, geniet van al het moois en maak er een MEESTERWERK van.

De levenslessen en obstakels die ik tegenkwam in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling om te komen waar ik nu ben, geef ik met alle liefde aan je door. En als meer mensen die berg(en) weten te overwinnen, dan maakt dat mij zó blij!

Mijn talent
Kwam tot leven bij de Speakers Academy. Ik stond aan de wieg van dit grote sprekersbureau en organiseerde vele congressen met (top)sprekers. Plannen, organiseren, faciliteren, I love it!
Ook mijn rollen daarna bij Logeion (de beroepsvereniging voor communicatie), EVOfenedex en vLm waren coördinerend. Daarbij stond aandacht voor een goede balans tussen mens en proces altijd centraal. Ik heb tomeloos veel energie en beschik over het talent mensen enthousiast te krijgen om samen aan de slag te gaan voor het optimale resultaat. Werkgeluk staat hoog op mijn agenda en dit combineer ik met oog voor detail, effectiviteit en een enorme drive. Jouw vitaliteitsproeverij is bij mij dan ook in uitstekende handen. Van A tot Z zorg ik voor jouw perfecte dag met alles erop en eraan, met mij komt het voor de Bakker!

Verder….
Woon ik samen met mijn man Erwin en twee pubers Caithlin en Luke. Ik hou van buiten zijn, zuurstof tankend de natuur in. Skaten, golfen, wandelen. Je ziet mij dan ook altijd met een gezond kleurtje. Ik hou van zorgen en delen, of het nu een fijn kaartje sturen aan iemand is, mijn mini-bibliotheek voor de deur, het verzorgen van een workshop over Happy Stones en werkgeluk of een heerlijke maaltijd voorbereiden. Iets voor een ander betekenen – zodat we allemaal wat lekkerder in ons vel komen te zitten – dan ga ik stralen.

Naast de organisatie van vitaliteitsproeverijen ben ik ook beschikbaar als jouw werkgelukdeskundige of vitaliteitsadviseur. Hoe zou jouw organisatie er uitzien als medewerkers 1% meer vitaliteit, bevlogenheid en plezier hun werk zouden doen? Welke stappen zijn daarvoor nodig? Wat zou het betekenen voor het verzuim & verloop, de energie en de productiviteit op de werkvloer? Daar help ik graag bij want vitaliteit & werkgeluk is een onontgonnen gebied waar nog veel winst te behalen is.– Jolanda als werkgelukdeskundige/vitaliteitsadviseur
Een BOOSSST organiseren!?